InterDC

 


InterDC

InterDC is op 23 september 2010 begonnen met de bouw van ons datacenter in Enschede. InterDC is hiermee het derde datacenter in Oost-Nederland. De bouw is inmiddels afgerond en het datacenter is operationeel.
Het InterDC datacenter beschikt over een totaal datavloer oppervlak van 120m2 waarmee we 60 racks kunnen huisvesten. InterDC is een groen datacenter, dat houd in dat we groene stroom inkopen en gebruik maken van de buitenlucht-temperatuur om de ruimte te kunnen koelen.


Beveiliging

Het datacenter is beveiligd door HD-Ready (720p) camera's die zowel binnen als buiten zijn opgehangen. De camera's beschikken over infrarood bewegingssensoren zodat ze ook in het donker kunnen detecteren. Toegang tot het datacenter en de dataruimtes wordt geregeld door een pas systeem bestaande uit een per bezoeker een unieke pas gekoppeld aan een pincode. Deze pincode wordt ieder bezoek per sms naar de bezoeker verzonden. Zo kan een verloren pas niet zomaar gebruikt worden om toegang te verkrijgen.
Zowel de bewegingssensoren, deuren, lampen en camera's zijn gekoppeld aan een building management systeem. Dit systeem houdt de status dag en nacht in de gaten en zal bij detecteren van een afwijking direct alarm slaan. Daarnaast houdt dit systeem ook de kritische bedrijfsdelen in de gaten zoals temperatuur in de dataruimte, stroomvoorziening en het brandalarm.
Alle beveiligingsmaatregelen zijn geïmplementeerd op basis van het ISO 27001 certificaat.


(Nood)stroom

Het datacenter beschikt over een 3-fase N+1 UPS systeem van het merk Eaton. Mocht er een stroomstoring optreden kunnen de servers gedurende 30 minuten gevoed worden door het UPS systeem. Bij de stroomstoring zal direct automatisch het noodaggregaat gestart worden. Het zal ongeveer 30 seconden duren voordat deze op toeren is en de stroomvoorziening heeft overgenomen.
Iedere rack beschikt standaard over 2 verschillende voedingen van 16 ampère (No-break & Short-break) en kan uitgebreid worden met een extra feed indien er meer stroom benodigd is.


Brandbeveiliging

In de dataruimte wordt gebruik gemaakt van moderne VESDA (Very Early Smoke Detection Apparatus) laser detectoren. VESDA is een systeem die brand in het vroegste stadia al kan herkennen en via het building management systeem alarm zal slaan. In de ruimtes buiten de dataruimte hangen CO2 blussers.


Koeling

Het datacenter zal gebruik maken van Free Air koeling. Grotendeels van het jaar is de buitenlucht temperatuur koel genoeg om gebruikt te worden om te koelen. Mocht de buitentemperatuur boven de 20 graden komen schakelt het koelsysteem automatisch over op het traditioneel koelen met een airco systeem van het merk Trane / Uniflair.
De temperatuur wordt op een ±24 graden gehouden.


Bron: InterDC